Dana eskalopu kordon blö

Mutfak: Fransiz

Süre: 30dk

MALZEMELER

4 kisilik

8 adet dana biftegi

2 kahve fincani rafine yagi

1 çorba kasigi tereyagi

4 çorba kasigi un

3 adet küçük bir kapta hafifçe çirpilmis yumurta

1 su bardagi galeta unu

4 dilim biçak sirti kalinliginda gravyer peyniri

4 dilim biçak sirti kalinliginda jambon

tuz

bir tutam karabiber

YAPILIŞ TARİFİ

Biftekleri biçak sirti kalinliginda dövüp tuzlayin biberleyin. Etlerin dört adedinin üzerlerine birer dilim jambon ve jambonlarin üzerlerine birer dilim gravyer peyniri koyun. (Ebat olarak jambon ve gravyer peyniri biftekten biraz küçük olmalidir). Sonra üzerlerine diger etleri kapatin. Kenarlarini elinizle iyice bastirin ve biftekleri önce alt üst una sonra yumurtaya ve sonra galete ununa bulayin. Bir tavaya rafine yagi koyup hafif kizdirin hazirladigimiz etleri tavaya dizin. Orta ateste 4'er dakika alt üst altin sarisi kizartip bir servis tabagina çikarin. Tavadaki yagi döküp tavaya tereyagini koyun. Hafifçe kizartip etlerin üzerine döküp servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers