Firinda Yumurtali Ispanak

Mutfak: Türk
Süre: 30dk

MALZEMELER

500 gr Ispanak
4 Adet Yumurta
1 Adet Sogan
200 gr Pastirma veya 1 Çorba Kasigi Çemen
250 gr Kiyma
1/2 Su Bardagi Kasar Peyniri Rendesi
1/2 Su Bardagi Sivi Yag

YAPILIŞ TARİFİ


Ispanaklari ayiklayip yikayalim ve süzelim. Ispanaklari hiç su ilave etmeden tencereye alip kendi suyu ile hafifçe yumusayana dek 3-4 dak. haslayalim. Yagi tavaya alalim. Soganlari piyazlik dograyalim ve pembelestirelim. Kiymayi ilave edip, rengi dönünceye kadar kavuralim. Pastirmayi veya bir kasik çemeni tavaya koyalim. Ispanaklari dograyip, onu da tavaya alalim. Arasira karistirarak kavurmaya devam edelim. 3-5 dak. daha pisirelim. Yemegi küçük bir tepsiye alalim. Kasikla düzeltelim. Tepsideki ispanaklarin içine dört oyuk açip, yumurtalari kiralim. Tuzunu, karabiberini ekleyip, firina verelim. Yumurtalar pisene dek firinda tutalim. Çikartip, sicak sicak servis yapalim. Eger kasar ilave edecek olursaniz, firina vermeden önce yumurtalarin üzerine serpistirebilirsiniz.

Asçinin Önerisi:


Sadece çemen ve 250 gr kiyma kullanarak da yapabilirsiniz. Ancak kiyma kullanmazsaniz da yemege gerçekten güzel bir lezzet veren içindeki pastirma ya da çemendir. Bunu ihmal etmeyin. Ispanak sevmeyen çocuklariniz bu yemegi yedikten sonra ispanagi zevkle yiyecekler. Ayrica bu yemegi firin yerine tencerede de pisirmeniz de mümkün.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers