Izgara ahtapot

Malzemeler:

1 adet büyük boy ahtapot,
1 bardak soya sosu,
yarım bardak balık sosu.

Tempura patates cipsi için:

2 adet orta boy patates ve Tempura sosu (10 gr un, 90 gram nişasta, 200 gram kırık buzu karışımından oluşuyor.) Patatesleri dilimleyin. Tempura sosuna batırıp fritözde altın sarısı renk alana kadar kızartın.

Asya baharatlı Bearnaise sosu için:

250 gram tereyağı,
2 yumurta sarısı,
1 bardak beyaz şarap,
5 arpacık soğan,
2 adet misket limonu,
1 yemek kaşığı kişniş,
20 gram taze zencefil,
1 yemek kaşığı soya sosu,
1 çay kaşığı Meksika biberi.

Yapılışı:

Tereyağını eritin. Yüzeyinde oluşan kaymağı kaşıkla alın ve atın. Şarabı bir tavada arpacık soğan ile birlikte kaynatın. Kısık ateşte miktarı 1/3 oranında azalıncaya kadar çektirin. Soğuması için kenara alın ve soğanları süzün. Su dolu kaynayan tencerenin üzerine küçük bir tencere yerleştirin. Tencerede yumurta sarılarını çırpma teli ile çırpın. Ama pişirmemeye özen gösterin. Kıvamı koyulaştıktan sonra tereyağlarını çırparak yavaş, yavaş yedirin. Mayoneze yakın bir kıvam elde ettiğiniz zaman sosunuzun temeli hazır olacak. Kalan malzemeleri sosa ilave edin. Oda sıcaklığında muhafaza edin.

Tarifi:

Ahtapotu et döveceği ile vantuzlarını zedelemeden dövün, bu işlem piştikten sonra yumuşak olmasını sağlar. Sonra ahtapotun sığabileceği büyüklükte derin bir tencereye su, soya sosu ve balık sosunu ekleyip kaynatın. Kaynayan suya ahtapotu ilave edip ateşi kısarak yaklaşık 3 saat pişirin. Piştikten sonra tencereye alın. Soğumasını bekleyin. Buzdolabında 3 güne kadar saklayabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers