Kuru Baklava

Mutfak: Türk

Süre: 60dk-Fazla

MALZEMELER

1 kg baklavalik un

3 adet yumurta

½ çorba kasigi tuz

2 su bardagi su

½ kg nisasta

400 gr tereyagi

2,5 su bardagi antepfistigi

serbet için:

1 kg seker

YAPILIŞ TARİFİ

Genis bir kaba unu eleyerek,aktarin.Ortasini çukurlastirin. Bu çukura yumurtalari kirin.Tuzu ve suyu ekleyin. Sert bir hamur elde edene dek yogurun. Üzerine nemli bir bez örterek, 20 dk bir kenarda bekletin. Dinlenen hamuru kabin içinden çikarin. 12 esit parçaya bölün.Üzerine nisasta serpin. Elinizle her bir hamur parçasini yassi hale getirin. Düz bir zemin üzerinde oklava ile olabildigince ince açin. Açma sirasinda hamurlarin oklavaya yapismamasi için nisasta serpin. Açtiginiz yufkalarin büyüklügünde bir tepsinin içini yaglayin. Yufkalari tepsiye tek tek dizerken aralarina eritilmis tereyagini bir firça ile sürün.

Yufkalarin yarisini bu sekilde dizdikten sonra dövülmüs fistigi üzerlerine serpin. Diger yufkalari da aralarina eritilmis tereyagi süzdükten sonra fistigin üzerine dizin. Sonra bir biçagin uç kismiyla tepsinin kenarinda kalan hamuru içeriye dogru sikistirin. Yine biçakla kareler kesin.Eritmis oldugunuz tereyagini tepsiye dökün. Fazla yagi tepsiyi egerek, bosaltin. Önceden isitilmis orta isili firinda hamurun üzeri kizarana dek pisirin. Serbet için sicak su ile sekeri kaynatin. Surup kivamina geldiginde tencereyi atesin üstünden alin. Firindan çikardiginiz baklavanin üzerine dökün. Serbetini çektikten sonra servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers