Malzeme:
1 su bardagı toz şeker
1 çorba kaşıgı nişasta
2 çorba kaşıgı pirinç unu
1 limonun rendelenmiş kabugu
4 su bardagı süt
4 limonun suyu
1 tatlı kaşıgı hindistan cevizi
100 gr. çekilmiş badem
1 paket kremşanti
2 paket kakaolu bisküvi
Yapılışı:
Şeker, nişasta, pirinç unu, rendelenmiş limon kabugu, süt ve limon suyunu bir tencereye alarak orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın. Koyulaşmaya başladıgında hindistan cevizi ve badem tozunu ilave edip, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp ılımaya bırakın. Kremşantiyi tarifine göre hazırlayın. Spatula yardımı ile çok karıştırmadan muhallebiye ilave edin. Bisküvileri un haline getirin. Kupları bir kat bisküvi, Bir kat muhallebi şeklinde doldurun. Üstlerini istediginiz gibi süsleyerek, üzerlerini strech folyoyla kapatıp buzdolabında bekletin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder