Malzemeler:
1 paket (250 gr.) erimiş margarin ya da tereyağı (ılıtılmış) - Margarin kullanacaksanız hamurişleri için özel margarinleri deneyebilirsiniz. Mesela hüner ya da sana hamurişi gibi.
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı su
2 yumurta (bir tam yumurta ve bir yumurtanın sarısını hamura katın, birinin akını üzerine sürmek için ayırın.)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için susam, çörekotu, kekik ya da pulbiber
Not: Mahlep kullanmak yerine, dr. oetkerin mahlep ve susam aromalı kabartma tozunu deneyebilirsiniz.
Yapılışı:
Erimiş margarin, ayçiçek yağı, su, tuz, şeker, 1 yumurta ve 1 yumurtanın sarısını bir kapta tel çırpıcı ile çırpın. Un, kabartma tozu ve mahlepi ilave edip yumuşak ve elinize yapışmayan bir hamur elde edin. (Hamur size fazla yağlı gibi gelebilir fakat kıvamı budur, pişince ağızda dağılan bir kurabiye olmasını sağlıyor bu. Tadı da oldukça hafif oluyor, endişelenmeyin )
Hamuru 15 - 20 dakika dinlendirip hafif ince olacak şekilde merdaneyle açın. Kurabiye kalıplarıyla kesin. Üzerine yumurta akı sürüp susam ya da çörekotu (kekik ve pulbiberle de güzel oluyor.) serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar 20-35 dakika pişirin.
Not: Bu kurabiyeler kapalı kapta uzun süre tazeliğini korur. Çok lezzetli ve ağızda dağılan birşey oluyor, mahlep çok hoş bir koku ve aroma veriyor. Ben hamuru biraz ince açıp bisküvi gibi hazırlamayı seviyorum bu tarifi fakat siz ceviz büyüklüğünde parçalar alıp değişik şekillerde kurabiyeler yapabilirsiniz. O zaman pişme süresi azıcık uzayabilir. Gerçekten süper bir atıştırmalık! Favori tuzlu tariflerimden biri
Not 2: Bunun dışında alternatif olarak bu hamura bir miktar (yarım ya da bir su bardağı mesela) kaşar peyniri rendesi, pulbiber ve kekik ilave edebilirsiniz. O zaman belki mahlep kullanmayabilirsiniz de birkaç damla sirke kullanabilirsiniz. Farklı bir lezzet olur. Bu durumda un miktarını hamurun kıvamına göre ayarlayın. Belki peynir rendesi sebebiyle unu ve tuzu biraz azaltmanız gerekebilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER

0 yorum:
Yorum Gönder