Malzemeler:
Tepsinizin büyüklüğüne göre 5 ya da 6 yufka
İç malzemesi için:
500 gr. ezilmiş beyaz peynir
2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Harcı için:
2 su bardağı süt
3 yumurta
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Yapılışı:
Ezilmiş beyaz peynir ve kaşar rendesini karıştırın. Harcı hazırlamak için süt, ayçiçek yağı ve yumurtaları tel çırpıcı ile çırpın. Her yufkayı birer birer tezgaha serin. Yüzeyine birer kepçe harç alıp fırçayla sürün. Yufkayı ikiye katlayıp yuvarlak kısmına boydan boya peynirli içi koyun. Kenarlarını içe doğru kıvırıp gevşek ve uzun bir rulo yaparak yağlanmış tepsiye yerleştirin. Her yufka için aynı işlemi tekrarlayın ve kalan harcı böreğin üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 - 35 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapabilirsiniz. İki şekilde de çok lezzetli oluyor.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER

0 yorum:
Yorum Gönder