Muzlu Kurabiye

Malzemeler:

1 paket (250 gr.) yumuşak tereyağı
4 adet muz
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya (Dr. Oetker’in premium vanilyasını kullanmanızı tavsiye ederim. Çok güzel bir koku ve tat veriyor.)
1 yumurta
6 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

Pudra şekeri

Yapılışı:

Yumuşak tereyağını küçük parçalara bölüp hamur yoğuracağınız kaba alın.

Muzları soyup dilimledikten sonra çatalla iyice ezerek püre haline getirin.

Tereyağının bulunduğu kaba ilave edip el blenderıyla krema haline gelene kadar karıştırın. Bu işlemi çatalla da yapabilirsiniz.

Toz şeker, vanilya ve hindistan cevizini ilave edip mikserle çırpın.

Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.

Unu ve kabartma tozunu ilave edip yoğurmaya başlayın. Unu azar azar eklemenizi öneririm. Bu ölçüden daha fazla un eklemeyin, hamur elinize yapışan ve yumuşak bir hamur olacak.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayarak top şekli verin. Hamur kıvamına rağmen çok kolay şekil alıyor, yuvarlarken elinize yapışmıyor.

Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizip önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırında hafif pembeleşene kadar (çok kızarmasın) pişirin. (yaklaşık 20 dk.)

Kurabiyeler ılıkken üzerine pudra şekeri eleyin. Soğuyunca servis yapın.

not: Bu ölçüden 52 adet kurabiye çıkıyor, isterseniz yarım ölçü yapabilirsiniz. Çok hoş kokan, yumuşak ve lezzetli bir kurabiye oluyor. Özellikle çocukların çok seveceğini tahmin ediyorum, yoğun muz kokusundan dolayı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers