Mutfak: Italya
Süre: 10-20dk
MALZEMELER
1 paket penne
1 cay cardagi sivi yag
patlican
zeytin(file_dogranmis)
permasan peniri
kasar peyniri(rende)
az tuz
zeytin yagi
150gr un.
sivi yag(kizgin)
feslegen
maydonoz
sarimsak
YAPILIŞ TARİFİ
öncelikle penne aldante olacak sekilde suda haslanir(11dk.) daha sonra sivi yag döküp sallanarak sogutulur. Patlicanlar tavla zarinin birz daha büyük seklinde dogranip tuzlanir ve suyunun akmasi saglanir.suyunu salan patlicanlar el yardimiyla tekrar suyu sikilir ve hertarafi unlanacak sekilde una bulanir. Una bulanan patlicanlar yagda kizartilir. hazirlik islemleri bittikten sonra tavada sivi yag feslegen maydonoz sarimsak sotelenir. soteleme isleminin ardindan domatez sos patlicanlar ve zeytinler ilave edilir. onun ardindan pennelerde ilave edilerek tavada biraz sallanir. lezzetlendirmek amaciyla kasar permasan tuz ve zeytin yagi ilave edilir.makarnanin lezzetlenmesindeki en önemli nokta sosun iyi yapilmis ve malzemelerin yeterince kullanilmis olmasidir. sos herzaman için makarnayi sarmalidir. makarnamiz sevise hazidir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder