Malzemeler
125 gram margarin
1 litre süt
4 Türk kahvesi fincanı un
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kakaolu bisküvi
Yapılışı
Margarin ve un hafifçe kavrulur. Yavaş yavaş süt ilave edip karıştırılır. Kaynamaya başlayıp koyulaştığı zaman altı kapatılır. Şeker ve vanilya ilave edilip mikserle çırpılmaya devam edilir. Soğuyuncaya kadar yaklaşık 15 dakika çırpılır. Bisküviler robotta ufalanır. Kare veya dikdörtgen bir tepsiye biküvi yayılır. Üzerine muhallebi dökülür. Dolapta 1 gece dinlendirilir. Servis yapılacağı zaman 1 - 1,5 cm. genişliğinde şeritler kesilir. Çatal yardımıyla sarılarak porsiyonlar oluşturulur.
Not: Muhallebi pişirilirken damla sakızı koyabilirsiniz. Bisküvi yerine kakaolu bir kek kullanabilirsiniz.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER

0 yorum:
Yorum Gönder