Mutfak: Türk
Süre: 20-40dk
MALZEMELER
1 adet patlican
3-4 adet kabak
2 adet kirmizi biber
1 adet sari biber
1 adet yesil biber (dolmalik)
2 adet sogan
4 orta boy domates
3 dis sarmisak
1 çay bardagi zeytinyag
Tuz, karabiber
1 adet kesme seker
1/2 demet kiyilmis maydanoz
1/2 demet feslegen
YAPILIŞ TARİFİ
Patlicani alaca biciminde soyup 1 cm. kalinliginda halka seklinde dograyin. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Kabak ve biberleri halka seklinde dograyin. Soganlari kup seklinde kesin. Domateslerin kabuklarini soyup ufak ufak dograyin. Sarmisaklari da ayiklayip kucuk kucuk kesin. Bir tencerede zeytinyagini hafifce kizdirdiktan sonra suyunu iyice sikip kuruladiginiz patlican, kabak, biber, sogan ve sarmisagi ekleyip hafifce kavurun. Domates, tuz, karabiber ve sekeri ilave edip atesin altini hafifce kisarak sebzeler yumusayip yaginda kalana kadar pisirin. Eger suyu kalmamissa 1/2 cay bardagi ilik su ilave edebilirsiniz. Ocaktan indireceginize yakin maydanoz ve feslegeni de ilave edip 5 dakika daha pisirin. Zeytinyagli karisik sebzeli biber yemegini ilik veya soguk olarak servis yapabilirsiniz.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder