Kabaklı Trendi Börek

MALZEMELER (6 KİŞİLİK)

* 2 adet orta boy dolmalık kabak
* 2 adet yumurta
* 1,5 su bardağı yoğurt(Yağsız ve kaymağı alınmış.)
* 3 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 yemek kaşığı buğday unu
* 2 yemek kaşığı çavdarlı ya da yulaflı karışım (Sadece kepek de olabilir.)
* ½ demet maydanoz
* 1 demet dereotu
* 3 yemek kaşığı dolusu lor peyniri (1 çay bardağı yağsız beyaz peynir de kullanabilirsiniz.)
* 1 paket kabartma tozu
* 1 yemek kaşığı kuru fesleğen, nane
* 2 çay kaşığı çörekotu

YAPILIŞI

Yumurtaların birinin tamamını ve diğerinin sadece beyazını alıp derin bir kaba aktarın. Üzerine yoğurt ve sıvıyağı ekledikten sonra tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla iyice çırpın. Kabakları kazıyıp yıkadıktan sonra rendeleyin ve avucunuzun içinde iyice sıkarak fazla suyunu süzün. Sonra da yumurtalı karışımın içine katın.

Diğer taraftan, maydanoz ve dereotunu ayıklayıp incecik doğradıktan sonra yumurtalı karışıma ekleyin. Üzerine lor peynirini ya da rendelenmiş beyaz peyniri ilave edin. Bir taraftan tahta kaşık ya da spatula yardımıyla karıştırırken bir taraftan da kabartma tozunu aktarın. Büyük marketlerde satılan yulaflı, çavdarlı veya kepekli un karışımlarını kullanmanızı özellikle tavsiye ederim.

Bu karışımların herhangi birinden 2 yemek kaşığı alarak karışıma ilave edip tekrar karıştırın. Kuru fesleğen ve naneyle birlikte istediğiniz miktarda tuzu da ekleyin.

Diğer taraftan, 25-28 santim çapında yuvarlak ya da dikdörtgen şeklindeki bir fırın kabını 2 yemek kaşığı sıvıyağla yağlayın. Katı muhallebi kıvamında olan hamuru yağlanmış kalıba aktarın. Bir kaşığı suya batırıp kaşığın tersiyle böreğin üzerini düzeltin.

Bir kasede çırptığınız yumurta sarısını böreğin üzerine kaşıkla sürün. Çörekotu varsa serpiştirin. Böreği 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirip çıkarın. Biraz ılınmasını bekleyip dilimleyerek servise sunun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers