Beşamel soslu karnabahar

MALZEMELER:

1 adet karnabahar
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı kırmızıbiber, karabiber
Tuz

YAPILIŞI:

Karnabaharı tuzlu suda haşlayıp süzün. Unu margarinde kavurun. Üzerine sütü ekleyin. Devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Tuzu ilave edip ocaktan alın. Kaşar peynirinin yarısını sosa ilave edin. Yağlanmış küçük fırın kaplarına karnabaharı paylaştırın. Üzerine karabiber ve kırmızıbiber serpin. Beşamel sosu yayıp kalan peyniri serpin. Önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers