Malzemeler:
500 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
Karabiber, tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
Hamuru için
Yarım paket yaş maya
1 adet yumurta
1 bardak süt
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Aldığı kadar un
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Hamur malzemeleri karıştırılarak yoğrulur ve en az 2 saat kadar mayalanması için oda sıcaklığında bekletilir. Bu arada etler küçük küçük kesilerek soğanlarla birlikte kavrulur. Tuz ve karabiber eklenerek soğumaya bırakılır. Mayalı hamurdan parçalar koparılarak yufkalar açılır ve etli içten koyularak rulo şeklinde sarılır. Sarmaların üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirilir. Dörder parmak kalınlığında kesilerek servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder