Etli sarma börek

Malzemeler:

500 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
Karabiber, tuz
1 çay bardağı sıvı yağ

Hamuru için

Yarım paket yaş maya
1 adet yumurta
1 bardak süt
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Aldığı kadar un
1 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

Hamur malzemeleri karıştırılarak yoğrulur ve en az 2 saat kadar mayalanması için oda sıcaklığında bekletilir. Bu arada etler küçük küçük kesilerek soğanlarla birlikte kavrulur. Tuz ve karabiber eklenerek soğumaya bırakılır. Mayalı hamurdan parçalar koparılarak yufkalar açılır ve etli içten koyularak rulo şeklinde sarılır. Sarmaların üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirilir. Dörder parmak kalınlığında kesilerek servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers