Ev usulü cağ kebabı

MALZEMELER:

1 kg kuzu külbastı
2 adet soğan
1 çorba kaşığı taze çekilmiş karabibe
1 çay bardağı zeytinyağı
1 bardak yoğurt
Tuz

YAPILIŞI:

Külbastılar dövülerek inceltilir. Soğan rendelenir ve bir süzgeçten geçirilerek suyu çıkarılır. Etler derince bir kapta yoğurt, soğan suyu, taze çekilmiş karabiber, zeytinyağı ve tuz ile karıştırılarak en az 3-4 saat marine edilir. (Bu sosun içinde bekletilir) Etler birbirlerinin üstlerine ikişer, üçer koyularak sarılır. Yaklaşık 2-3 saat buzlukta bekletildikten sonra kenarından şişlere geçirilerek keskin bir bıçak yardımı ile kesilir. Yanmaz bir tavada çevrilerek pişirilen etlerimiz lavaş arasında servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers