MALZEMELER:
1 kg kuzu külbastı
2 adet soğan
1 çorba kaşığı taze çekilmiş karabibe
1 çay bardağı zeytinyağı
1 bardak yoğurt
Tuz
YAPILIŞI:
Külbastılar dövülerek inceltilir. Soğan rendelenir ve bir süzgeçten geçirilerek suyu çıkarılır. Etler derince bir kapta yoğurt, soğan suyu, taze çekilmiş karabiber, zeytinyağı ve tuz ile karıştırılarak en az 3-4 saat marine edilir. (Bu sosun içinde bekletilir) Etler birbirlerinin üstlerine ikişer, üçer koyularak sarılır. Yaklaşık 2-3 saat buzlukta bekletildikten sonra kenarından şişlere geçirilerek keskin bir bıçak yardımı ile kesilir. Yanmaz bir tavada çevrilerek pişirilen etlerimiz lavaş arasında servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder