Talaş böreği

MALZEMELER:

10 yaprak hazır milföy
500 gr kuzu kuşbaşı
1 kâse haşlanmış bezelye
2 adet havuç
1 adet patates
1 demet taze soğan
1 adet yumurta sarısı
Yarım demet dereotu
Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

Etler kapak kapatılarak kendi suyunu çekene kadar hafif ateşte pişirilir. Havuç ve patatesler zar şeklinde kesilir ve haşlanır. Soğan ve dereotları ince kıyım doğranır. Bütün malzeme etler ve baharatlarla harmanlanarak karıştırılır. Milföy hamurları hafif unlanarak açılır ve ortalarına 2’şer kaşık hazırlanan içten koyulur ve bohça şeklinde kapatılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers