Malzemeler:
15 adet kuru patlıcan
10 adet acı kuru biber
2 bardak pirinç
3 adet soğan
5-6 adet sarımsak
2 kaşık biber salçası
1 su bardağı zeytinyağı
5-6 dal taze reyhan
Tuz
2 çorba kaşığı nar ekşisi
YAPILIŞI:
Soğanlar yemeklik doğranır, sarımsaklar kesilir ve zeytinyağında kavrulur. Pirinçler yıkanıp süzülür ve soğanlara ilave edilir. 15 dakika kadar kavrulduktan sonra diğer malzemeler eklenir ve dolmamızın iç malzemeleri hazır hale getirilir. Kuru patlıcanlar ve biberler kaynar suda 10 dakika kadar haşlanıp süzülür. Hazırlanan iç ile doldurulup bir tencereye dizilir. Kalan yağ ve 2 bardak su ilave edilerek hafif ateşte 40 dakika kadar pişirilir ve soğuğunca servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder