Malzemeler:
3 adet patlıcan
500 gr kuzu kuşbaşı
1 adet soğan
2 adet domates
3 adet yeşilbiber
2 adet al biber
1 demet maydanoz
150 gr tereyağı
1 çorba kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Patlıcanlar alaca soyulup yarım saat kadar tuzlu suda bekletilir ve süzülür. Soğanlar piyazlık doğranır, maydanozlar ince kıyım, domatesler ve biberler birer parmak kalınlığında kesilir bütün malzeme etlerle birlikte harmanlanır.
Geniş bir fırın tepsisine yayılan malzememizin üzerine tereyağı parçaları koyulup 180 derecelik fırında 1 saat kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz sıcak olarak servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder