Havuçlu kavurma

 Malzemeler:

1 kg kuşbaşı koyun eti
5-6 adet havuç
7-8 diş sarımsak
3-4 dal taze kekik veya 1 çorba kaşığı kuru kekik
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber

Yapılışı:

Bayram sofralarımıza değişik bir tarif daha... Etlerimiz sıvı yağda çevrilir ve tenceremizin kapağı kapatıldıktan sonra hafif ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir. Havuçlar iri iri istenilen şekilde doğranır ve sıvı yağda kavrulmaya başlanır. Yumuşayan etler ve sarımsaklar bütün olarak tencereye ilave edilir. Baharatlar eklendikten sonra kavurma işlemi 5 dakika daha devam eder ve kavurmamız sıcak olarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers