Malzemeler:
1 kg kuşbaşı koyun eti
5-6 adet havuç
7-8 diş sarımsak
3-4 dal taze kekik veya 1 çorba kaşığı kuru kekik
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Bayram sofralarımıza değişik bir tarif daha... Etlerimiz sıvı yağda çevrilir ve tenceremizin kapağı kapatıldıktan sonra hafif ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir. Havuçlar iri iri istenilen şekilde doğranır ve sıvı yağda kavrulmaya başlanır. Yumuşayan etler ve sarımsaklar bütün olarak tencereye ilave edilir. Baharatlar eklendikten sonra kavurma işlemi 5 dakika daha devam eder ve kavurmamız sıcak olarak servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder