Malzemeler:
1/2 kg kuru incir
1 kâse dövülmüş ceviz
1 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
Hamuru için:
1 paket kabartma tozu
2 kaşık tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 kaşık yoğurt
1 tatlı kaşığı mahlep
Aldığı kadar un
Yarım bardak şeker
1 adet yumurta
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
İncirler küçük küçük doğrandıktan sonra 10 dakika kadar sıcak suda bekletilir ve süzülür. Yanmaz bir tavada tereyağı ile 5 dakika kadar çevrilirler. Tarçın ve ceviz serpilerek soğumaya bırakılır. Hamur malzemeleri karıştırılarak yoğrulur. İstenilen şekilde çörekler yapılarak içlerine incirli iç doldurulur. Çöreklerimizin üzerine yumurta sarısı sürülerek 175 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirilir. Ilık olarak servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder