İncirli çörekler

 Malzemeler:

1/2 kg kuru incir
1 kâse dövülmüş ceviz
1 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın

Hamuru için:

1 paket kabartma tozu
2 kaşık tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 kaşık yoğurt
1 tatlı kaşığı mahlep
Aldığı kadar un
Yarım bardak şeker
1 adet yumurta

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

Yapılışı:

İncirler küçük küçük doğrandıktan sonra 10 dakika kadar sıcak suda bekletilir ve süzülür. Yanmaz bir tavada tereyağı ile 5 dakika kadar çevrilirler. Tarçın ve ceviz serpilerek soğumaya bırakılır. Hamur malzemeleri karıştırılarak yoğrulur. İstenilen şekilde çörekler yapılarak içlerine incirli iç doldurulur. Çöreklerimizin üzerine yumurta sarısı sürülerek 175 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirilir. Ilık olarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers