Karalâhanalı ekmek

Malzemeler:

1 bağ karalâhana
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 bardak un
1 bardak ılık süt
Yarım paket yaş maya
1 çorba kaşığı nane
1 çay bardağı sıvı yağ
3-4 bardak un
Tuz
1 çorba kaşığı şeker

Yapılışı:

Karalâhanalar ince kıyım doğranır ve 10 dakika kadar kaynar suda haşlanır. Soğanlar piyazlık olarak kesilir ve sıvı yağda çevrilir. Suyu süzülen lahanalar soğanlarla birlikte kavrulur ve soğumaya bırakılır. Diğer yandan maya ılık süt ve şekerle eritilir. Bütün malzeme karıştırılarak bir hamur elde edilir. En az 2 saat kadar hamurun mayalanması için bekletilir. Soğanlarla kavrulan karalâhanalar ve baharatlar eklenir. 170 derecelik fırında pişirilir. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakılır ve dilimlenerek servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers