Kâğıtta patatesli mantı

 MALZEMELER:

3 adet haşlanmış patates
1 adet soğan rendesi
Tuz, pul biber Hamuru için:
2 adet yumurta
Yarım bardak ılık su
Aldığı kadar un

Üzeri için:

Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
4-5 kaşık süzme yoğurt
2 kaşık tereyağı

YAPILIŞI:

Patatesler rendelenir, soğan rendesi ve baharatlarla karıştırılır. Hamur malzemeleri karıştırılarak yoğrulur. Bezelere ayrılan hamurlar açıldıktan sonra karelere kesilir ve içlerine patatesli içten doldurulur. Kapatılan hamurlar kaynar suda 3 dakika kadar haşlanıp süzülür ve yağlı kâğıt içine alınır. Üzerine tereyağı, süzme yoğurt ve pul biber koyulduktan sonra kapatılıp tekrar fırına verilir. Kapalı olarak fırında 20 dakika pişirildikten sonra kâğıt açılır ve maydanozlar serpilerek servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers