MALZEMELER:
3 adet haşlanmış patates
1 adet soğan rendesi
Tuz, pul biber Hamuru için:
2 adet yumurta
Yarım bardak ılık su
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
4-5 kaşık süzme yoğurt
2 kaşık tereyağı
YAPILIŞI:
Patatesler rendelenir, soğan rendesi ve baharatlarla karıştırılır. Hamur malzemeleri karıştırılarak yoğrulur. Bezelere ayrılan hamurlar açıldıktan sonra karelere kesilir ve içlerine patatesli içten doldurulur. Kapatılan hamurlar kaynar suda 3 dakika kadar haşlanıp süzülür ve yağlı kâğıt içine alınır. Üzerine tereyağı, süzme yoğurt ve pul biber koyulduktan sonra kapatılıp tekrar fırına verilir. Kapalı olarak fırında 20 dakika pişirildikten sonra kâğıt açılır ve maydanozlar serpilerek servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder