MALZEMELER:
4 su bardağı süt
1.5 su bardağı tozşeker
6 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı un
2-3 adet damla sakızı Kayısılı karamel için:
10- 12 adet kuru kayısı
3 çorba kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı ceviz
1 çorba kaşığı tarçın
YAPILIŞI:
Unu, margarinde pembeleştirin. Ateşten alıp, yavaş yavaş sütü ilave edin. Havanda dövülmüş sakızı katın. Tekrar ateşe koyup karıştırarak boza kıvamına getirin. Ocaktan alıp birkaç dakika mikserle çırpın, kaselere bölüştürün. Kayısılı karamel için kayısıları bütün olarak tencereye alın. Tozşeker ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Koyulaşıncaya kadar ocakta bekletin. Daha sonra üzerine tarçın ve ceviz ekleyin. Muhallebilerin üstüne 1-2 kaşık koyun.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder