Kayısılı muhallebi

MALZEMELER:

4 su bardağı süt
1.5 su bardağı tozşeker
6 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı un
2-3 adet damla sakızı Kayısılı karamel için:
10- 12 adet kuru kayısı
3 çorba kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı ceviz
1 çorba kaşığı tarçın

YAPILIŞI:

Unu, margarinde pembeleştirin. Ateşten alıp, yavaş yavaş sütü ilave edin. Havanda dövülmüş sakızı katın. Tekrar ateşe koyup karıştırarak boza kıvamına getirin. Ocaktan alıp birkaç dakika mikserle çırpın, kaselere bölüştürün. Kayısılı karamel için kayısıları bütün olarak tencereye alın. Tozşeker ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Koyulaşıncaya kadar ocakta bekletin. Daha sonra üzerine tarçın ve ceviz ekleyin. Muhallebilerin üstüne 1-2 kaşık koyun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers