Kıymalı su böreği

 Malzemeler:

500 gr kıyma
2 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber

Hamuru için

6 -7 adet yumurta
Aldığı kadar un
200 gr tereyağı

Yapılışı:

Soğanlar yemeklik olarak doğranır, sıvı yağda kıyma ile beraber kavrulur. Ocaktan indikten sonra ince kıyım doğranmış olan maydanoz ilave edilir. Böylece iç malzememiz hazırlanmış olur. Hamur malzemeleri karıştırılır ve yoğrulur. Bezelere ayrılarak yufkalar açılır. Geniş bir tencerede kaynayan suya hamurlar batırılır, 2 dakika haşlandıktan sonra sudan çıkarılıp soğuk suya daldırılır. Hamurların aralarına erimiş tereyağı gezdirilerek 3 kat üst üste döşenir arasına kıymalı iç serpilir ardından yine 3 kat daha yufka döşenir ve ocak üstünde çevire çevire altüst olarak pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers