Malzemeler:
500 gr kıyma
2 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber
Hamuru için
6 -7 adet yumurta
Aldığı kadar un
200 gr tereyağı
Yapılışı:
Soğanlar yemeklik olarak doğranır, sıvı yağda kıyma ile beraber kavrulur. Ocaktan indikten sonra ince kıyım doğranmış olan maydanoz ilave edilir. Böylece iç malzememiz hazırlanmış olur. Hamur malzemeleri karıştırılır ve yoğrulur. Bezelere ayrılarak yufkalar açılır. Geniş bir tencerede kaynayan suya hamurlar batırılır, 2 dakika haşlandıktan sonra sudan çıkarılıp soğuk suya daldırılır. Hamurların aralarına erimiş tereyağı gezdirilerek 3 kat üst üste döşenir arasına kıymalı iç serpilir ardından yine 3 kat daha yufka döşenir ve ocak üstünde çevire çevire altüst olarak pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder