Lahanalı pilav

 MALZEMELER:

1 Kase bezelye
1 Adet soğan
300 gr tavuk kuşbaşı
Küçük bir lahananın 1/4'ü
2 dal safran
Tuz, karabiber
2 bardak pirinç
3 bardak tavuk suyu
2 çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI:

Lahanalar doğranır, soğanlarla birlikte sıvı yağda kavrulur. Tavuklar ve pirinç de ilave edilerek 10 dakika daha kavurma işlemi devam eder. Safran 1 fincan sıcak suda bekletilerek tadının ve renginin çıkması sağlanır. Bezelyeler, tavuk suyu ve baharatlarla safran suyu tencereye eklendikten sonra ocağın altı kısılır ve pilavımız hafif ateşte 20 dakika kadar pişirilir. Demlendikten sonra sıcak olarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers