MALZEMELER:
1 Kase bezelye
1 Adet soğan
300 gr tavuk kuşbaşı
Küçük bir lahananın 1/4'ü
2 dal safran
Tuz, karabiber
2 bardak pirinç
3 bardak tavuk suyu
2 çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Lahanalar doğranır, soğanlarla birlikte sıvı yağda kavrulur. Tavuklar ve pirinç de ilave edilerek 10 dakika daha kavurma işlemi devam eder. Safran 1 fincan sıcak suda bekletilerek tadının ve renginin çıkması sağlanır. Bezelyeler, tavuk suyu ve baharatlarla safran suyu tencereye eklendikten sonra ocağın altı kısılır ve pilavımız hafif ateşte 20 dakika kadar pişirilir. Demlendikten sonra sıcak olarak servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder