Muzlu bayram pastası

 Malzemeler:

Keki için:

2,5 bardak un
3 yumurta
150 gr tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 bardak şeker
2 adet muz
2 çorba kaşığı muz şurubu
3 çorba kaşığı bal
1 kase dövülmüş ceviz

Kreması için:

1 paket toz krema
1 bardak süt
2 adet muz

YAPILIŞI:

Şeker yumurtalarla çırpılır. Muzlar ezilir ve muz şurubu hariç bütün malzeme karıştırılarak kek kalıbına dökülür. Daha önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında 50 dakika kadar pişirilerek soğumaya bırakılır. Muz şurubu kekin üzerinde gezdirilerek hafif ıslaklık sağlanır. Soğuk süt toz kremşanti ile çırpılarak soğumuş olan muzlu kekimizin üzerine sıvanır. Muz dilimleri ile süslenerek bayram misafirlerimize sunabileceğimiz güzel pastamız hazır hale getirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers