Malzemeler:
Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Dış Kaplaması için:
1 paket çikolata sosu
1 paket pasta süsü
Hazırlanışı:
Yoğurma kabına; margarin, sıvıyağ, toz şeker, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu alıp karıştırın. Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun. Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlak şekil verin. Fırın tepsisini hafifçe yağlayıp kurabiyeleri aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp ılınması için bekletin. Çikolata sosunu paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Pasta süslerini düz bir tabağa alın. Ilınan kurabiyeleri önce çikolata sosuna sonra pasta süsüne batırın. Kurabiyeleri servis tabağına dizin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun...
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder