Malzemeler:
İçi için
5-6 adet pırasa
Yarım çay bardağı sıvı yağ
150 gr taze kaşar rendesi
Hamuru için
1 çay bardağı sıvı yağ
150 gr margarin
1 paket kabartma tozu
2 kaşık yoğurt
1 adet yumurta
Tuz
Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Bayramda gelen misafirlerimize tatlıların yanında değişik tuzlular da ikram edebiliriz. İşte size ister yemekle ister çayla birlikte sunabileceğiniz bir tarif...
Pırasalar küçük küçük doğranır ve sıvı yağda hafifçe çevrilir. Taze kaşar rendesi ilave edilerek içimiz hazır hale getirilir. Diğer yandan hamur malzemeleri karıştırılarak yoğrulur ve yufkalar açılarak 4 parçaya ayrılır, hazırlanan iç geniş kısmına koyularak sarılır ve ay çöreği şekli verilir. Üzerlerine kaşar rendesi serpilerek 170 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirilir ve ılık olarak servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder