Malzemeler:
3 yumurta ağırıma
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 bardak şeker
3 kaşık kakao
3 bardak un
1 kâse kuru üzüm
1 paket vanilya
Yapılışı:
Yumurtalar şeker ile çırpılır ve yağ ile süt ilave edilerek karıştırılmaya devam edilir. Un ve vanilya eklendikten sonra karışımın 1/3'ü ayrıldıktan sonra kakao ve üzümler eklenir. Yağlanmış kek kalıbına iki karışım ayrı ayrı dökülür ve 170 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirilir. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılan kekimiz çeşitli şekerlemelerle süslenerek servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder