Aşure

MALZEMELER:

2 bardak aşurelik buğday
1 bardak haşlanmış fasulye
1 bardak haşlanmış nohut
Yarım bardak pirinç
1 kg toz şeker
150 gr kuru kayısı
150 gr kuru üzüm
150 gr kuru incir
150 gr fındık
150 gr ceviz
100 gr kuşüzümü
100 gr dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı tarçın
2 adet nar
1 tutam tuz

YAPILIŞI:

Aşurelik buğdayımız çok iyi yıkandıktan sonra bir gece önceden suya bırakılır. Ertesi gün ıslandığı su dökülmeden 3 litre daha su eklenerek kaynatılmaya başlanır. Pirinçler de eklendikten sonra buğdaylar yumuşayana kadar kaynatma işlemine karıştıra karıştıra devam edilir. Ardından haşlanmış nohutlar, fasulyeler ve küçük doğranmış olan kuru kayısı, kuru üzüm ve kuru incir ilave edilerek kaynatma işlemi devam eder. Şekerimizi ve 1 tutam tuzumuzu en son olarak ilave ederek aşuremiz tamamlanmış olur. Porsiyonluk kaplara paylaştırılan aşuremiz soğuduktan sonra diğer kuru yemiş malzemeleri ve tarçın ile süslenerek soğuk olarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers