Domates soslu kereviz dolması

MALZEMELER:

4 adet kereviz
200 gr kıyma
1 adet soğan
Yarım limon
1 çay bardağı sıvı yağ
200 gr domates püresi
1 adet havuç
2 kaşık tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz

YAPILIŞI:

Kerevizler soyulduktan sonra iç kısımları oyularak limonla ovulur. Diğer yandan yemeklik olarak doğranmış olan soğanlarımız kıyma ile beraber kavrularak kerevizlerin içlerine doldurulur. Kereviz dolmalarımız 2 bardak su ile hafif ateşte 20 dakika kadar pişirilir. Havuç rendelenerek domates püresi ile beraber tereyağında kavrulur. Hazırlanan domates sosu kerevizlerin üzerine döküldükten sonra 10 dakika daha pişirilir. İnce kıyım maydanozlarımız serpilerek sıcak olarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers