Malzemeler:
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
Aldığı kadar un
1 bardak kuşüzümü
1 adet yumurta
200 gr tereyağı
Yapılışı:
Yaş maya, ılık süt ve şekerle karıştırılır. Ardından yumurta, tereyağı ve un ilave edilerek hamurumuz yoğrulur. Baharatlar ve kuşüzümleri eklendikten sonra hamurumuz 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve 170 derecelik fırında 40 dakika pişirilir. Ilınınca servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder