Manisa kebabı

 Malzemeler:

Krebi için

2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 su bardağı un
Sıvı yağ

İç harcı için

350 gram kuşbaşı et
1 çorba kaşığı salça
1 adet havuç
2 adet biber
1 adet soğan
Defne yaprağı
Sarımsak
Tuz
Kekik
Sıvı yağ

Üzeri için

Kaşar peyniri
2 adet domates

Yapılışı:

Havuçlar, sarımsaklar ve soğanlar doğranarak salça ve etlerle beraber kavrulur. Baharatlar ve defne yaprakları eklenerek kapağı kapatılarak hafif ateşte pişirilir. Krebinin malzemeleri çırpılarak küçük yanmaz bir tavada birer küçük kepçe dökülerek arkalı önlü olarak pişirilir. Pişen kreplerin içine birer kaşık et karışımından koyularak bohça halinde sarılır. Üzerlerine birer dilim kaşar peyniri ve birer dilim domates koyularak 180 derecelik fırında 15 dakika kızartılır. Sıcak olarak servis edilir.

1 yorum:

  • sedat says:
    12 Şubat 2012 12:37

    bir manisalı olarak tarifi evde denedim ve benden geçer not aldı

Yorum Gönder

Followers