Ispanaklı mantarlı fırın tavuk

MALZEMELER:

300 gr ıspanak
1 adet soğan
100 gr taze kaşar rendesi
300 gr iri mantar
1 adet tavuk
1 kaşık yoğurt
1 kaşık salça
2 kaşık soya sosu
Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

Yoğurt, salça ve soya sosu karıştırılarak tavuğumuzun üzerine sıvanır. 180 derecelik fırında 1 saat kadar pişirilir. Diğer yandan soğanlarımız yemeklik olarak doğranır ve ince kıyılmış ıspanak ile az sıvı yağda kavrulur. Kavrulan ıspanaklar taze kaşar rendesi ile karıştırılarak iri mantarların içlerine doldurulur. Fırından çıkarılan tavuğumuz parçalanır ve ıspanaklı mantar dolguları ile tekrar 20 dakika kadar fırınlanarak sıcak olarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers