MALZEMELER:
2 paket damla çikolata
2 paket kepekli tatlı bisküvi
1 bardak krema
2 kaşık tereyağı
Yarım bardak süt
YAPILIŞI:
Bisküviler iyice kırılır ardından süt ve erimiş tereyağı ile karıştırılarak yoğrulur. Hazırlanan karışım kelepçeli bir kek kalıbına dökülerek 1 saat kadar buzdolabında bekletilir. Damla çikolatalarımız benmari usulü (su kaynayan bir kaba başka bir kap oturtma işlemi) ile eritilir.
3-4 kaşık erimiş çikolata bant halinde yağlı kağıda sürülür ve buzdolabına koyulur. Diğer eriyen çikolatalara kremamız eklenerek bir miktar inceltilir. Ardından kalıbımızın üzerine dökülür. Yağlı kağıttaki çikolatalarımız pastamızın etrafına sarılarak dekor yapılır. Yakılan şekerle de süs yapılabilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder