FIRINDA LİMONLU MEZGİT

Malzemeler:

1,5 kg mezgit balığı yoksa levrek balığı
1 adet limon
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
4-5 adet defne yaprağı
1 kaşık tereyağı
2 çorba kaşığı kekik
Tuz

Yapılışı:

Bu lezzetli ve hafif tarifi tüm beyaz etli balıklarla yapabiliriz. Balıklarımızın mümkün olduğu kadar büyük olmasına dikkat etmeliyiz. Balıklarımız kılçıklarından ayrılarak fletoları çıkarılır. Soğanlar piyazlık olarak doğranır ve zeytinyağında hafifçe kavrulur. Bir fırın kabının dibine soğanlar, defne yaprakları ve ince dilimlenmiş limonlar serilerek üzerlerine balıklarımız yerleştirilir. Tereyağı parçaları ve limon dilimleri ilave edildikten sonra 180 derecelik fırında 30 dakika pişirilerek sıcak olarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers