Tavuklu sandal kebabı

Malzemeler:

500 gr tavuk kıyması
1 adet al biber
1 demet maydanoz
3-4 diş sarımsak
1 adet domates
1 adet soğan
5-6 adet kabak
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber, pul biber

Yapılışı:

Aynı zamanda bir diyet yemeği olarak ta kullanabileceğimiz bu tarifimiz oldukça sağlıklı bir lezzettir. Soğanlar ve sarımsaklar ince kıyım doğranarak zeytinyağında hafifçe çevrilir. Diğer yandan biber, maydanozlar, domates ince kıyım doğranarak baharatlarla beraber tavuk kıymasına katılır. Kabaklarımız ikiye kesilerek bütün olarak iç kısımları alınır. Oyulan kısımlara tavuklu karışımımızdan sıkıştırılır. Yan yana dizilen kabaklar 170 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirilir. Yemeğimiz sıcak olarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers