MALZEMELER:
1 demet roka
150 gr hindi füme dilimleri
50 gr ceviz
1 demet çeşitli Akdeniz yeşillikleri
1 adet yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı nar ekşisi
Tuz
1 tatlı kaşığı zerdeçal
2-3 diş sarımsak
YAPILIŞI:
Roka ve Akdeniz yeşillikleri yıkandıktan sonra süzülür ve doğranır. Cevizler iri olarak dövülür, sarımsaklar ezilir, hindi füme dilimleri küçük parçalara ayrılır. Zeytinyağı, nar ekşisi, sarımsak, tuz, zerdeçal karıştırılarak salatamızın üzerine dökülür. Hindi dilimleri serpiştirilir. Yufkamızdan da bir bardak yardımı ile yuvarlak parçalar kesilerek az sıvı yağ ile yağlanarak büzülür ve fırında 15 dakika pişirilir. Kıtır bohçalar süs olarak salatamızın ortasına yerleştirilerek servis edilebilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder