Malzemeler:
5-6 adet patlıcan
2 adet soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı elma sirkesi
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı soya sosu
Yapılışı:
Soğanlar yemeklik olarak doğranır ve az yağda kavrularak rengi dönene kadar pişirilir. Başka bir tavada tamamen soyulmuş olan patlıcanlar bütün olarak hafifçe kavrulur. Soya sosu, tuz, şeker, biber ve sirke ilave edilerek patlıcanlar genişçe bir fırın kabına dizilirler. Üzerlerine karamelize edilmiş olan soğanlar ilave edilerek 170 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirilir. Yemeğimiz arzuya göre ılık veya soğuk olarak servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder