Malzemeler:
2 adet muz
1 kâse damla çikolata
2 bardak süt
2 adet yumurta
1 kaşık nişasta
1 bardak şeker
Hamuru için
200 gr tereyağı
1 bardak pudra şekeri
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta
Yapılışı:
Tartımızın hamur malzemeleri karıştırılarak yoğrulur. Elde edilen hamurumuz yağlanmış bir fırın kabına yayılır, üzerine çatal yardımı ile delikler açılıp 170 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirilir. Diğer yandan süt, 2 yumurta, nişasta, şeker ve 1 adet ezilmiş muz iyice karıştırılarak hafif ateşte muhallebi kıvamında pişirilip fırından çıkan tart hamurumuzun üzerine dökülür. Muz dilimleri ve damla çikolata taneleri serpilerek 10 dakika daha 180 derecelik fırında pişirilen tartımız soğuduktan sonra dilimlenerek servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder