PİRALİN KURABİYE

MALZEMELER:

200 gr. tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
1 adet yumurta
100 gr. fındık
1 paket kare bitter çikolata

YAPILIŞI:

Tereyağı, kabartma tozu, vanilya, un ve yumurta karıştırılarak yoğrulur. Hamurumuz 15 dakika kadar buzdolabında dinlendirildikten sonra ikiye bölünerek merdane yardımı ile açılır. Diğer yandan çikolatamız benmari usulü (Bir kabın su kaynayan başka bir kaba oturtularak içindeki maddeyi eritme işlemi) eritilir ve ince dövülmüş fındık ilave edilir. Açılan hamurlarımızın üzerine çikolatalı fındıklı karışım sürülerek rulo şeklinde hamurumuz katlanır. Birer parmak kalınlığında kesilerek 180 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirilir. Soğuduktan sonra kurabiyelerimiz 3-4 gün servis edilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers