Malzemeler:
200 gr kuru patlıcan
200 gr kurutulmuş dolmalık biber
2 adet soğan
250 gr kıyma
1,5 çay bardağı pirinç
1'er demet dereotu, maydanoz, nane
2 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, yenibahar
1 çay bardağı su
1 limonun suyu
Hazırlanışı:
Kuru sebzeleri tuz ilave edilmiş kaynar suyun içinde 2 dakika bekletip süzün. İç malzemesi için kıyma, pirinç, rendelenmiş soğan, kıyılmış yeşillikler, baharat, salçalar, 1 çay bardağı su ve tereyağını iyice karıştırın. Bu karışımı patlıcan ve biberlerin içine doldurun. Tencereye dizip üzerine 1,5 bardak su ilave edin. Kısık ateşte 25 dakika pirinçler pişene kadar pişirin. Servisten önce dolmaların pişirme suyundan 1 çay bardağı kadarını alın, içine ezilmiş sarımsak ve limon suyunu ekleyin. Yemeğin üzerine gezdirin. Misafirlerinizi şımartın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder