Böğürtlenli Turta

MALZEMELER:

300 gram margarin
3 bardak un
1 su bardak şeker
2 kaşık çekilmiş fındık
1 yumurta
Yarım kaşık tarçın
Yarım kaşık karanfil
4 kaşık böğürtlen



YAPILIŞI:

Margarini, yumurtayı ve şekeri elle iyice karıştırın. Un, fındık, tarçın karanfil tozunu karıştırın (karanfili havanda dövebilirsiniz). Yavaş yavaş margarine ekleyin, yoğurun. Hamurun dörtte üçünü kalıba yayın. Altına yağlı kağıt yayabilirsiniz. Üstüne reçeli sürün. Kalan hamurla şeritler yaparak, turtanın üstünü süsleyin. 175 derece ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin.

1 yorum:

  • Aylin Binici says:
    24 Şubat 2013 21:56

    Paylaşımınız için teşekkürler.. Lezzetli bir tarie benziyor.En kısa zamanda deneyeceğim. İyi Akşamlar

Yorum Gönder

Followers