Gül Böreği

Malzemeler:

3 adet yufka
3 adet patates
2 adet soğan
1 kaşık tereyağı
1 bardak sıvıyağ
Yumurta
Yarım bardak süt




YAPILIŞI:

Sosunu hazırlamak için süt, yumurta ve sıvıyağı bir kaseye koyarak çırpın. Peyniri rendeleyin. Yufkaları 4 parçaya bölün. Her parçaya fırça yardımıyla hazırladığınız börek sosundan sürün ve yufkanın geniş kısmına peynir parçalarını serpiştirin. Yufkayı rulo şeklinde sarın, kendi etrafında dolayıp, kalan harçtan üzerine ve yanlarına sürün. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın ve tepsiye dizin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers