Malzemeler :
Hamuru için
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı su
Aldığı kadar un
Üzeri için
1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için
4 patates
1 soğan
Kimyon, karabiber, tuz,
Yarım demet maydanoz
Yapılışı:
Öncelikle hamuru hazırlamak için yaklaşık 2,5 su bardağı unu bir kabın içine dökün. Üzerine tuzu, sirkeyi ve yavaşça suyu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur yoğurun ve bezelere ayırıp üzerine sıvı yağ sürün. 20 dakika kadar bekletin. İçmalzemesi için haşlanmış patatesi ezip içine rendelenmiş soğanı ve baharatları ekleyin.
Son olarak kıyılmış maydanozu katıp karıştırın. İsterseniz kıymalı ve bol soğanlı bir karışım hazırlayıp iç harcını hazırlaya bilirsiniz. Dinlenen hamuru açıp üzerine bir miktar daha yağ sürüp elinizle çekiştirip hamuru genişletin. İç malzemeyi paylaştırıp uzun şeritler yapın. İkiye katlayıp kol böreği gibi tepsiye yerleştirin. 190 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
patatesli, boşnak, böregi, malzemeleri, ve, yapılışı, tarifi
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder