Bulgur Pilavlı Yahni



Malzemesi:

1 kg. kuzu akciğeri
6 diş sarmısak
4 adet kuru soğan
4 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı margarin
Karabiber
Tuz

Bulgur pilavı için:

2 su bardağı bulgur
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı margarin
Karabiber
Tuz

Tarifi:

• Zar şeklinde doğradığınız soğanları margarinle pembeleşene kadar kavurun.

• Domates salçası ilave edip 2-3 dakika karıştırın.

• Üstüne bulgurları atıp 4-5 dakika kavurun.

• Karabiber, tuz ve 3 bardak su koyup kısık ateşte pişirin.

• Kuzu akciğerini zar şeklinde doğrayın, yıkayıp süzün.

• Tencereye 1 kaşık margarin ve ciğerleri atın, suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin.

• İçine yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ilave edip kavurun.

• Salça, ezilmiş sarmısak, karabiber ve tuz atıp karıştırın.

• İnce doğradığınız yeşil biberleri de ilave edip üstünü kapatacak kadar su koyun, 40 dakika pişirin.

• Bulgur pilavıyla servis yapın.

• Yemekçinin notu: Yahniye böbrek, karaciğer ve yürek de koyabilirsiniz

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers