Malzemesi:
1 kg. kuzu akciğeri
6 diş sarmısak
4 adet kuru soğan
4 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı margarin
Karabiber
Tuz
Bulgur pilavı için:
2 su bardağı bulgur
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı margarin
Karabiber
Tuz
Tarifi:
• Zar şeklinde doğradığınız soğanları margarinle pembeleşene kadar kavurun.
• Domates salçası ilave edip 2-3 dakika karıştırın.
• Üstüne bulgurları atıp 4-5 dakika kavurun.
• Karabiber, tuz ve 3 bardak su koyup kısık ateşte pişirin.
• Kuzu akciğerini zar şeklinde doğrayın, yıkayıp süzün.
• Tencereye 1 kaşık margarin ve ciğerleri atın, suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin.
• İçine yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ilave edip kavurun.
• Salça, ezilmiş sarmısak, karabiber ve tuz atıp karıştırın.
• İnce doğradığınız yeşil biberleri de ilave edip üstünü kapatacak kadar su koyun, 40 dakika pişirin.
• Bulgur pilavıyla servis yapın.
• Yemekçinin notu: Yahniye böbrek, karaciğer ve yürek de koyabilirsiniz
0 yorum:
Yorum Gönder