Malzemesi:
3 adet tavuk göğüs eti
2 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı börülce
Yarım demet ıspanak
1 adet kuru orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Tarifi:
• Börülceyi 1 saat ılık suda bekletip, haşlayın.
• Ispanakların köklerini ayırıp, bir süre tuzlu suda bekletin.
• Süzdürüp, bol suda yıkayıp, ayıklayın ve küçük küçük doğrayın.
• Tavla zarı formunda doğradığınız soğanı, margarinle pembeleşene kadar kavurun.
• Haşladığınız börülce, karabiber, tuz ve 2 bardak su koyup 20 dakika pişirin.
• Ispanak ve toz biber ilave edip 10 dakika daha pişirin.
• İri doğranmış tavuk etlerini, aralarına kırmızı biber koyarak çöp şişlere geçirin.
• Tuz atıp, yağsız tavada iki traflı kızartın.
• Çöp şişleri börülcenin üstüne yerleştirip servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder