Mutfak: Türk
Süre: 30dk
MALZEMELER
6 adet enginar
3 adet yumurta
50 gr. kasar peyniri
1 demet maydanoz
1 su bardagi un
1 su bardagi galeta unu
1 adet limon
1 adet yumurta, rendelenmis
1 su bardagi zeytinyagi
Besamel sos için:
2.5 su bardagi süt
2 çorba kasigi tereyagi
1.5 çay bardagi un
YAPILIŞ TARİFİ
Enginarlari soyup limonlu suda bekletin. 4 su bardagi su ve 1 çorba kasigi tuzu kaynatin. Enginarlari kaynar suda yumusayana kadar haslayin, süzün. Ezip, püre haline getirin. Besamel sos için tereyagini eritin. Unu ekleyip 3 dakika kavurun. Sütü ekleyip karistirin. Besamel sosa, enginar püresi, kasar peyniri, tuz, karabiberi ve maydanozu ekleyip karistirin. Karisimi yaglanmis tepsiye 1 cm kalinliginda yayip sogumaya birakin. Istediginiz sekilde köfteler hazirlayin. Kalan yumurtalari hafifçe çirpin. Enginar köftelerini sirasiyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayip, zeytinyaginda kizartip, servis yapin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder