Enginar Köftesi

Mutfak: Türk

Süre: 30dk

MALZEMELER

6 adet enginar

3 adet yumurta

50 gr. kasar peyniri

1 demet maydanoz

1 su bardagi un

1 su bardagi galeta unu

1 adet limon

1 adet yumurta, rendelenmis

1 su bardagi zeytinyagi

Besamel sos için:

2.5 su bardagi süt

2 çorba kasigi tereyagi

1.5 çay bardagi un

YAPILIŞ TARİFİ

Enginarlari soyup limonlu suda bekletin. 4 su bardagi su ve 1 çorba kasigi tuzu kaynatin. Enginarlari kaynar suda yumusayana kadar haslayin, süzün. Ezip, püre haline getirin. Besamel sos için tereyagini eritin. Unu ekleyip 3 dakika kavurun. Sütü ekleyip karistirin. Besamel sosa, enginar püresi, kasar peyniri, tuz, karabiberi ve maydanozu ekleyip karistirin. Karisimi yaglanmis tepsiye 1 cm kalinliginda yayip sogumaya birakin. Istediginiz sekilde köfteler hazirlayin. Kalan yumurtalari hafifçe çirpin. Enginar köftelerini sirasiyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayip, zeytinyaginda kizartip, servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers