Malzemeler:
köfte malzemeleri:
750g kıyma
1 baş kuru soğan
2 yumurta
2 dilim bayat ekmek içi
tuz
karabiber
kaşar peyniri
püre malzemeleri:
5-6 patates
2 yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı süt
tuz
salçalı su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Tarifi:
.Püre için patatesleri soyup, haşlayın. haşlanan patatesleri ezerek püre kıvamına getirin. tereyağı ve sütü karıştırarak ekleyin, en son tuzunu koyun.
.Köfte malzemelerini karıştırın.
.Harçtan cevizden büyük parçalar koparıp ortası çukur köfteler yapın.
.Köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirin.
.200C fırında 15-20 dakika pişirin.
.Fırından çıkarıp çukurlara 2 tatlı kaşığı püre yerleştirin. 1 yemek kaşığı salçayı suda ezip köftelerin üzerine gezdirin.dilim kaşarları her bir köftenin üzerine koyun.
.Tekrar fırına koyup pembeleşene kadar pişirin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder