Mutfak: Türk
Süre: 45 dk
MALZEMELER
500 gr. Hindi But Kusbasi
20 adet arpacik sogan
50 gr. Tereyag
2 adet kabak
2 adet patates
2 adet havuç
1 çay bardagi bezelye
1/2 tatli kasigi nane
1/2 bag dereotu
1 çay kasigi kekik
1 adet yagli kagit
YAPILIŞ TARİFİ
Tereyagini tencerede eritip sogan ve hindi etlerini kavurun. Salçayi,karabiberi, kekigi, bezelyeyi ve yeterli miktarda su ekleyip pismeye birakin. Bu arada sebzeleri kusbasi dograyip önce havuç bir süre sonra kabak ve patatesleri tencereye ekleyip hafif diri kalacak sekilde pisirin.Yagli kagitlari yaklasik 20 cm'lik kareler halinde kesip hazirlayin. Hafif diri kalacak sekilde pisirdiginiz yemegi nane , yaprak yaprak ayrilmis dereotu,kusbasi dogranmis domates ile harmanlayip bir miktar sosu ile beraber kagitlarin ortasina yerlestirip uçlarini birlestirerek alt tarafa dogru kivirip bir tepsiye yerlestirin. Tepsinin altina biraz su serpip önceden 180?C de isitilmis bir firinda yaklasik 40 dakika pisirin. Kendi kagidi içinde sicak olarak servis edebilirsiniz.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder